Lees pagina voor Translate

Snelbinders: veilig en zelfstandig fietsen naar school

24 september 2024

Op 17 september was er een informatiebijeenkomst, georganiseerd door de gemeente Best in samenwerking met Snelbinders. De bijeenkomst werd geopend door wethouder Veronique Zeeman. En had als doel om (ouders van) naar schoolgaande kinderen met een met een beperking te informeren over de mogelijkheden van de connected e-bike van Snelbinders. 'Met Snelbinders geven we onze leerlingen niet alleen de vrijheid om zelfstandig te reizen, maar ook het vertrouwen om zich veilig en zelfstandig te bewegen in het verkeer. Dit project draagt bij aan hun ontwikkeling én aan een duurzame toekomst'.

Zelfstandig en duurzaam reizen

Snelbinders helpt leerlingen op jonge leeftijd zelfstandig te worden door hen te voorzien van een connected e-bike. Hiermee leren ze zelfstandig naar school te fietsen, wat een gezond en duurzaam alternatief is voor het leerlingenvervoer per taxi. Daarnaast biedt de e-bike de mogelijkheid om niet alleen naar school, maar ook naar sportclubs of vrienden te gaan. Dit vergroot de vrijheid en de leefwereld van de leerling.

Training en begeleiding

Niet voor alle leerlingen is fietsen vanzelfsprekend. Daarom biedt Snelbinders een uitgebreide training aan. Deze bestaat uit verkeerstheorie en praktijklessen op een veilige locatie en in het verkeer. Na het succesvol afronden van de training ontvangen de leerlingen een certificaat en de e-bike. De training wordt volledig afgestemd op de behoefte van de leerling, zodat zij vol vertrouwen de weg op kunnen.

Altijd hulp dichtbij

Een belangrijk onderdeel van het Snelbinders-concept is de voortdurende ondersteuning. Mocht een leerling pech krijgen onderweg of zich onveilig voelen, dan kunnen zij direct contact opnemen met de medewerkers van Snelbinders. Via de connected fiets kunnen zij snel hulp bieden, zoals het sturen van pechhulp of het inschakelen van een begeleider. Zo zorgt Snelbinders ervoor dat leerlingen zich altijd veilig voelen op de weg. Lees meer over Snelbinders (Deze link gaat naar een externe website).