Lees pagina voor Translate

Week van de Toegankelijkheid

10 september 2024

Ook dit jaar staan we stil bij de Week van de Toegankelijkheid. Een belangrijk moment om aandacht te besteden aan het creëren van een inclusieve samenleving waarin iedereen volwaardig kan meedoen. Bij gemeente Best vinden we het erg belangrijk dat toegankelijkheid centraal staat in onze gemeenschap. Zodat mensen met én zonder beperking op een gelijkwaardige manier kunnen deelnemen aan het dagelijks leven. Daarom organiseren we samen met Cardan voor alle medewerkers een Ervaringsplein. Een mooie gelegenheid om op een laagdrempelige manier de beginselen en uitdagingen van digitale toegankelijkheid te ontdekken.

In samenwerking met het Gehandicaptenplatform en Uniek Sporten en Tuurlijk organiseren we daarnaast diverse activiteiten om toegankelijkheid te bevorderen en onder de aandacht te brengen. Tijdens deze activiteiten krijgt u de kans om te ervaren hoe sport, verkeer en mobiliteit toegankelijker kunnen worden gemaakt voor iedereen.

9 oktober 15.00-17.00 uur sporthal Naestenbest: Sportmiddag

Sluit je aan bij een dag vol sportieve en gezellige activiteiten, waarbij toegankelijkheid centraal staat! Doe mee met sporten die voor iedereen geschikt zijn, zoals atletiek, petanque (jeu de boules), badminton, volleybal en slowsports. Of je nu een ervaren sporter bent of voor het eerst kennismaakt met deze sporten, er is voor ieder wat wils! Ook de jongste bezoekers zijn van harte welkom. Terwijl de volwassenen sporten, kunnen kinderen deelnemen aan creatieve knutselactiviteiten en andere leuke bezigheden. Zo is er voor de hele familie iets te doen.

12 oktober 10.00-14.00 uur Dorpsplein: Meedoen in het verkeer

Het Gehandicaptenplatform en Veilig Verkeer Nederland laten zien wat er mogelijk is voor aangepast vervoer in het verkeer en welke hulpmiddelen er allemaal zijn. Er staat bijvoorbeeld een rolstoelbus. Deze bus is ontworpen met het oog op gemak en toegankelijkheid voor personen die gebruik maken van een rolstoel. U kunt zien hoe deze rolstoelbus in de praktijk werkt en welke voordelen deze biedt voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Kom langs en ontdek hoe deze hulpmiddelen kunnen bijdragen aan een veiligere, inclusieve samenleving voor iedereen.